Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Καταδυσεις στην θασο
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΤρι Απρ 23, 2013 1:11 pm από Sthlias

» Πωλείται καινούριος ρυθμιστής scubapro mk2 plus με r295 330€
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΤρι Απρ 23, 2013 12:49 pm από Sthlias

» Πωλείται καινούριο bcd scubapro t-sport plus XL size 230€
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΤρι Απρ 23, 2013 12:43 pm από Sthlias

» Pedila twin jet max XL 90€
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΔευ Απρ 22, 2013 5:30 am από Sthlias

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΕΔΙΛΑ TWIN JET MAX (XL) 90€
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΤετ Απρ 17, 2013 9:29 am από Sthlias

» My first post
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΤρι Αυγ 02, 2011 3:23 pm από lkarapa

» opinion
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΔευ Αυγ 01, 2011 3:22 pm από Επισκέπτης

» программы навигации
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΔευ Αυγ 01, 2011 2:35 pm από Επισκέπτης

» Στεγανή στολή CAMARO
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; EmptyΠεμ Φεβ 24, 2011 5:17 pm από taucher


Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; Empty Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Δημοσίευση  SUNDAY Πεμ Μαρ 25, 2010 11:43 am


  • Στις μέρες μας ακούγονται πάρα
    πολλά για τα ψάρια και τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσής τους στην
    υγεία. Τα ψάρια αποτελούν μία τροφή πλούσια στα ευεργετικά ω-3 λιπαρά
    οξέα, τα οποία σύμφωνα με μελέτες μειώνουν τον κίνδυνο για αιφνίδιο
    καρδιακό θάνατο και σχετίζονται με ένα καλύτερο λιπιδαιμικό προφίλ.
    Παράλληλα, περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής
    αξίας, ενώ είναι φτωχά στα επιβλαβή κορεσμένα λιπαρά. Χάρη στα
    συγκεκριμένα οφέλη οι διεθνείς οργανισμοί προτείνουν πως τα ψάρια,
    ειδικότερα τα λιπαρά, καλό θα είναι να καταναλώνονται 2 φορές την
    εβδομάδα. Ένα από τα πιο γνωστά, στο ευρύ κοινό, λιπαρά ψάρια είναι ο
    σολωμός. Ωστόσο, τελευταία ακούγονται πολύ συχνά ανησυχίες σχετικά με
    τις συνέπειες του φορτίου των βαρέων μετάλλων και άλλων χημικών που
    μπορεί να “μεταφέρει” ο σολωμός στην υγεία.
    Ειδικότερα, μελέτες έχουν δείξει πως συγκεκριμένα είδη ψαριών μπορεί
    να είναι επιμολυσμένα με μεθυλυδράργυρο, διοξίνες και πολυχλωριωμένα
    διφαινύλια (methylmercury, dioxins and polychlorinated biphenyls,
    PCBs).Μία αναφορά του 2003 από την Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον
    στις ΗΠΑ (Environmental Working Group) αποκάλυψε πως ο σολωμός που
    εκτρέφεται στην περιοχή περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες των τοξικών PCBs.
    Στον αντίποδα βρίσκονται τα αποτελέσματα μίας μελέτης από τη Σχολή
    Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, σύμφωνα με την οποία τα
    οφέλη για την υγεία που προέρχονται από την κατανάλωση είτε φρέσκου
    είτε εκτρεφόμενου σολωμού, ξεπερνούν κατά πολύ τους πιθανούς κινδύνους.
    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Eric Rimm που
    διεξήγαγε την έρευνα, τα οφέλη είναι 300-1000 φορές περισσότερα από
    τους κινδύνους, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρόσληψη των
    ω-3 λιπαρών οξέων.
    Βέβαια, τα ω-3 λιπαρά οξέα δεν περιέχονται μόνο στο σολωμό. Στην
    κατηγορία των λιπαρών ψαριών που αλιεύονται μάλιστα στην περιοχή της
    Μεσογείου συμπεριλαμβάνονται η σαρδέλα, η τσιπούρα, το φαγκρί, το
    μπαρμπούνι, ο κολιός, η γόπα και άλλα. Τα συγκεκριμένα είδη έχουν
    μικρότερη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να
    αποθηκεύσουν υψηλές ποσότητες τοξικών ενώσεων. Επίσης, καλό θα είναι να
    καταναλώνονται ψητά ή βραστά και όχι τηγανιτά, αφού το τηγάνισμα
    καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.
    Η κατανάλωση μιας ποικιλίας διαφορετικών ειδών ψαριών εκτός από την
    υγεία είναι ευεργετική και για το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο
    περιορίζεται η πιθανότητα να προκληθεί τοξικότητα στο άτομο από την
    αποκλειστική κατανάλωση ενός συγκεκριμένου είδους ψαριού, ενώ παράλληλα
    οι συνέπειες για το οικοσύστημα δεν είναι τόσο καταστροφικές όσο στην
    περίπτωση εκείνη όπου ο καθένας καταναλώνει ένα συγκεκριμένο μόνο είδος
    ψαριού.

http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/ea83bad32870765c/09afcd47e0dc1dd4.html
SUNDAY
SUNDAY
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 147
Ηλικία : 45
Τόπος : ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Registration date : 01/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; Empty Απ: Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Δημοσίευση  lkarapa Παρ Μαρ 26, 2010 10:31 am

συμφωνώ με τα παραπάνω ...... και στην ουσία καταλήγει στο συμπέρασμα ..... ότι παίζει ρόλο η θάλασσα που εκτρέφονται τα ψάρια καθώς και οι τροφές που τρώνε ....... αν μπορούσαμε να ελέγξουμε αυτά τότε πραγματικά θα γνωρίζαμε τι ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας τρώμε....
lkarapa
lkarapa
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 1933
Ηλικία : 53
Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι
Registration date : 22/11/2008

http://www.diverscorner.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; Empty Απ: Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛ Παρ Μαρ 26, 2010 12:21 pm

Εγω δεν ξερω τι τα ταΐζουν στις καλλιεργιες , και οσες φορες ρωτησα μπουρδες μου ελεγαν
Αποφασισα λοιπον να προτιμω τα αλανιαρικα ψαρακια ψημενα στα

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; 471M0 Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; VHbo9 Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; YfzI9
Και πιασμενα απο το καικι του Καπτανιου
Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; 48dBi

Βέβαια δεν το παιζω οικολογος , και τις καλλιεργιας τα τρωω και γλυφω και τα κοκαλα

***Καλό Σ/Κ/
ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛ
ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛ
good diver

Αριθμός μηνυμάτων : 23
Ηλικία : 67
Τόπος : ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Registration date : 14/11/2008

http://www.roman.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; Empty Απ: Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Δημοσίευση  SUNDAY Παρ Μαρ 26, 2010 8:51 pm

εγω παντως προτιμω τα αλανιαρικα......χαχαχα...!!!
του ιχθυοτροφειου δεν τα τρωω....εχουν πολυ λιπος.....
το ανοιγεις να το καθαρισεις και βλεπεις το λιπος γυρω απο το κοκκαλο ..γενικα παντου....... Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό; Icon_mad
απαπα...!!!!!
SUNDAY
SUNDAY
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 147
Ηλικία : 45
Τόπος : ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Registration date : 01/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης